"אנחנו קודם כל תומכים במאמצי הפד, וכל מה שהם רואים כנדרש כדי להשיג שליטה על האינפלציה", אמרה ג'נט ילן, בבאלי לקראת ישיבת קבוצת 20 שרי האוצר.
כמעט מחצית מעליית המחירים במספרי האינפלציה האחרונים נבעה מעלויות אנרגיה גבוהות, הוסיפה ילן ואמרה שהורדת המחירים תהיה "בעדיפות עליונה" של וושינגטון.
נתונים שפורסמו ביום רביעי הראו שהאינפלציה הצרכנית בארה"ב עלתה ל-9.1%, הרמה הגבוהה ביותר מאז 1981.
"מעבר לכך, אנחנו נוקטים בצעדים משלנו שלדעתנו יתמכו בטווח הקצר כדי להוריד את האינפלציה – במיוחד מה שאנחנו עושים על מחירי האנרגיה ומאגר הנפט האסטרטגי".
"וגם העבודה שאנו עושים כדי להקים את תקרת המחיר על הנפט הרוסי וכדי למנוע זינוקים עתידיים פוטנציאליים במחירי הנפט", הוסיפה.
כלכלנים הזהירו כי איסורים נוספים עלולים להעלות את המחירים ל-175 דולר לחבית
"אנו רואים השפעות זליגה שליליות מהמלחמה באירופה בכל פינה בעולם, במיוחד ביחס למחירי אנרגיה גבוהים יותר וחוסר יציבות של מחירי המזון", אמרה ילן .
"תקרת מחיר על הנפט הרוסי היא אחד הכלים החזקים ביותר שלנו להתמודד עם הכאב שאמריקאים ומשפחות ברחבי העולם חשות במשאבת הדלק ובחנות המכולת כרגע", הוסיפה.
כמעט מחצית מעליית המחירים במספרי האינפלציה האחרונים נבעה מעלויות אנרגיה גבוהות, הוסיפה ילן.
כשנשאלה האם הפחתת האינפלציה חשובה יותר מהסיכון של מיתון שנגרם על ידי ריבית גבוהה יותר והאטת הצמיחה, אמרה ילן שהיא מאמינה שראוי שהעדיפות העליונה צריכה להיות להוריד את האינפלציה מכיוון ששוק העבודה "כרגע חזק מאוד".
ילן אמרה, עם זאת, לעלייה בריבית עלולה להיות אפקט זליגה לכלכלות אחרות.
דולר אמריקאי חזק יהפוך מטבעות אחרים לחלשים יחסית, אבל יכול גם להפוך את היצוא שלהם לזול ואטרקטיבי יותר.
"מצד אחד, זה יכול לחזק את יכולת היצוא שלהם וזה טוב לצמיחה שלהם. מצד שני, במידה שלמדינות יש חוב נקוב בדולר, זה יכול להקשות על בעיות החוב האלה – שכבר קשות מאוד", אמרה.
כאשר בראש ובראשונה במשרד האוצר האמריקאי עומדים נתוני האינפלציה ועם התמיכה החזקה בצעדי הפד לצד אמריות כמו "שוק העבודה חזק" נוכל לצפות לעוד צעדים אגרסיבים שבאים גם מכיוון הפד בתוך ארה"ב לעליות ריבית והגבלים לצד שחרור נפט ממאגרים אסטרטגיים, לעוד סנקציות על מחירי הנפט הרוסי והמשך החרם וניתוק רוסיה מאירופה כספקית אנרגיה ראשית.